NGG "Sačuvajmo rijeke Foče" i UG "Bjelava" - Inicijativa protiv izgradnje MHE u opštini Foča

Aktivisti UG “Bjelava” sutra na glavnom gradskom trgu u Foči: „Nova godina – vrijeme za nove planove i nove članove“

Udruženje građana “Bjelava” iz Foče, za sutra (19.01.), s početkom u 10 sati, planiralo je da na glavnom gradskom trgu postavi informativni pult, pod nazivom „Nova godina – vrijeme za nove planove i nove članove“.

Članovi Udruženja žele, zapravo, ovom prilikom, upoznati građane Foče sa aktivnostima koje su provodili tokom prethodne godine, kao i planovima za ovu godinu. Kroz razgovor i podjelu informativnog materijala će uputiti sugrađane u dešavanja koja se tiču izgradnje malih hidrolektrana na rijekama u slivu Bjelave i drugim rijekama na teritoriji opštine Foča, kao i da upoznaju zainteresovane građane Foče sa načinom uključivanja u rad ovog udruženja.

Iz Udruženje građana „Bjelava“ Foča podsjećaju da je investitor izašao na teren u martu ove godine, za vrijeme trajanja vanredne situacije uzrokovane virusom COVID 19 i započeo radove na izgradnji malih hidrocentrala bez ikakve dozvole, na lokalitetima Bjelava, Velika i Mala Bjelava. Te da od tada traje njihova borba. Smatraju da je nedopustivo da lokalno stanovništvo bude izopšteno iz donošenja odluka koje si tiču njihovih rijeka, pitke vode i životne sredine.

Oznake
Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije