Građanski aktivizam

Bijeljina: Protesti zakupaca zbog dvostrukih aršina

Nezadovoljni zakupci prostora u Agrotržnom centru Bijeljina protestvovali su jer im je, zbog produžavanja epidemioloških mjera, onemogućen rad. Smatraju da su mjere neravnopravne i apsurdne.

Dok mnoge radnje u ostalim tržnim centrima nastavljaju sa radom, zakupci u Agrožnom centru u Bijeljini su protestvovali.

‘’Radnici i vlasnici štandova na ATC-u smo se samoinicijativno okupili zato što ne radimo već sedam dana i nigdje nas, ni u medijima, ni bilo gdje, nema. Rade ostali tržni centri.

Mi nismo protiv mjera, mi jesmo za mjere ali za mjere – svima isto, jer ništa oni nemaju više kvadrata, mi imamo dovoljno i kvadrata i možemo sve mjere da provedemo, samo da nas puste da radimo’’ , navela je Ranka Mijatović, zakupac prostora u Agrotržnom centru.

Nevenka Ignjatović, takođe zakupac u Agrotržnom centru ističe:

‘’Nama troškovi i obaveze idu, a niko ništa vezano za nas ne pominje. Mi smo za to, poštovaćemo mjere ali mislim da treba da imamo i mi neke uslove. Imamo tri ulaza, imamo odvojene prostore, može da se dozvoli određen broj kupaca da ulazi i roba nam je sezonska, to što imamo od robe stoji tako, doći će ljeto, mi od toga ništa nema, propadamo’’.

Radnici dodaju, u koliko se ne riješi njihovo pitanje rada, da su spremni na odjavljivanje radnji jer u suprotom imaju više štete nego dobiti.

‘’Očekivali smo i nadali se, osnovano naravno, da će se u petak najzad dobiti dozvola za rad u tržnim centrima, što se, nažalost, nije dogodilo. Ovo je, ja to moram reći jer sam u stalnom kontaktu sa ovim ljudima, vapaj očajnika.

Oni su dovedeni na ivicu provalije i ovo zaista ne vidi samo onaj ko to ne želi da vidi. Njihova situacija i njihova egzistencija, njihov opstanak elementarni je ugrožen i oni ovako dalje ne mogu.

Ovo je, da kažem posljednji vapaj, neću reći upozorenje, ali to jeste tako, treba da se nešto promijeni, da se pusti da rade jer opet ponavljam, oni ne mogu opstati.’’ rekao je Milorad Stević, izvršni direktor preduzetničke komore ‘’Bijeljina’’.

Zakupci prostora poručuju vlastima Republike Srpske da im se omogući dalji rad i da se kontraproduktivne mjere prekinu.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije