Građanski aktivizam

CHP: Za rušenje obnovljene sportske dvorane u Doboju, prevaru EU i nanošenje štete građanima, još niko nije odgovarao

Sportska dvorana u Doboju, obnovljena sredstvima EU 2014. pa srušena
„Ljuti lijek za ljutu ranu“. Centar za humanu politiku zahtjeva krivičnu odgovornost čelnih ljudi Doboja i povrat i uskraćivanje donacija EU političkim prevarantima. Saopštenje za javnost CHP-a, potpisano od strane njegovog direktora Momira Dejanovića, prenosimo u cjelosti.  

Od Republičkog javnog tužilaštva zatraženo je da istraži krivičnu odgovornost Obrena Petrovića bivšeg gradonačelnika i Borisa Jerinića sadašnjeg gradonačelnika Doboja, zbog sumnje da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjesnog rada u službi i protivpravnog zauzimanja zemljišta, kada su prije tri godine srušili, donatorskim sredstvima Evropske unije obnovljenu, sportsku dvoranu i time srednjim školama i Evropskoj uniji nanijeli štetu veću od 4 miliona KM, prevarili Evropsku uniju kao donatora koja je sa 1,2 miliona eura finansirala obnovu sportske dvorane koju su prijavljeni namjeravali da sruše, ugovarali i finansirali izgradnju nove sportske dvorane na zemljištu u vlasništvu srednjih škola i onemogućili više stotina učenika i sportista da koriste sportsku dvoranu za nastavu, treninge i takmičenje.

Sportska dvorana, obnovljena sredstvima EU

Tužilaštvo i prijavljeni trebaju da daju odgovor zbog čega je srušena obnovljena sportska dvorana vrijedna preko 4 miliona KM, zbog čega planiranih 8 miliona KM nije uloženo u gradnju gradske sportske dvorane na drugoj lokaciji kako je to bilo predviđeno urbanističkim planom i projektom, zašto Doboj nema dvije sportske dvorane i zbog čega Doboj četvrtu godinu nema ni jednu sportsku dvoranu?

Ostaci, nakon rušenja sportske dvorane u Doboju

Od organa i država članica Evropske unije koji su donatorski finansirali obnovu sportske dvorane zatraženo je da zbog prevare i nanesene štete zatraže povrat donatorskih sredstava sa zateznom kamatom i da ubuduće ne daju donacije dobojskim i drugim prevarantima.

Nerealizovani projekat

Građani u akciji