Građanski aktivizam

Danas u Sarajevu – Transparency i BIRN organizuju JAVNU DEBATU POD NAZIVOM “(ANTI)KORUPCIJA U FOKUSU”

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) i Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) organiziraju javnu debatu “(Anti)korupcija u fokusu”, na kojoj će predstavnici političkih stranaka i kandidati na predstojećim izborima imati priliku iznijeti mjere i aktivnosti predviđene njihovim programima a koje se odnose na borbu protiv korupcije, vladavinu prava i neophodne reforme za sprečavanje korupcije.

Pored sadržaja samih programa političkih stranaka, biće razgovarano i o mehanizmima za prevazilaženje korupcijskih izazova na visokom nivou, prioritetima političkih stranaka i kandidata na ovom polju, te koracima koje planiraju poduzeti u oblasti borbe protiv korupcije i jačanja vladavine prava.

Neki od učesnika prve debate će biti Alma Čolo (SDA), Predrag Kojović (Naša stranka), Sanela Prašovič Gadžo (SBB), Damir Mašić (SDP), Alma Kratina (DF), Adnan Delić (NiP), Jasmin Emrić (NES), Slaven Raguž (Hrvatska republikanska stranka), Adis Arapović (Zeleni Bosne i Hercegovine).

Debata će biti otvorena za javnost i prenosiće se online putem društvenih mreža.

Debata će se održati u srijedu, 14. septembra 2022. godine, u Domu mladih „Skenderija“ u Sarajevu, sa početkom u 17:00 časova.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije