Radnički protesti

Drugi dan protesta radnika ispred Vlade RS: Svi nas ignorišu!

I danas je nastavljen protest i štrajk radnika Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka.

Radnici nam kažu da iz Vlade RS ignorišu, ponašaju se kao da ih ne vide, a tu su drugi dan i nemoguće je da ih niko nije primjetio.

Radnici Centra za profesionalnu rerhabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka tri su mjeseca u štrajku, a od nadležnih dobijaju samo ignorisanje.

“Tačno prije tri mjeseca stupili smo u generalni štrajk zbog toga što su nam uskraćena osnovna radnička i ljudska prava i jednostavno nismo više mogli da ćutimo. Dug Centra koji je napravilo trenutno rukovodstvo iznosi 3, 3 miliona KM. Pored nesposobnosti i nestručnosti u poslovanju, naše trenutno rukovodstvo je napravilo niz propusta poput falsifikovanja Pravilnika o radu, selektivne isplate plata, pravljenja diskriminacije među radnicima posebno diskriminušući osobe sa invaliditetom i slično”, rekli su radnici.

Ističu da su legalnom sindikalnom borbom pokušali ukazati na probleme i izboriti se za najosnovnija prava radnika.

Miroslav Gnjatović, predsjednik štrajkačkog odbora radnik Centra za profesionalnu rehabilitaciju rekao je za BUKU da će ukoliko ne dobiju konkretne odgovore od nadležnih dolaziti ispred zgrade Vlade RS svaki naredni dan, a ubrzo će započeti i štrajk glađu.

“Danas je teško živjeti, sve poskupljuje, divljaju cijene, a vidite šta nam rade vladajući. Dok god narod ne reaguje na te promjene neće nam biti bolje. Mi nemamo drugog izbora nego ovako da dođemo i da iskažemo svoje nezadovoljstvo, a obećanja i laži nam je dosta. Ovo je sramota za naš narod. Mi smo na ovo natjerani”, rekao je za BUKU Gnjatović.

Dodaje da ukoliko se nekoliko dana nešto ne riješi štrajkovaće glađu i biće stalno ispred zgrade Vlade RS.

Pogledaj više

Građani u akciji