Građanski aktivizam

Građani pitaju – ministar, direktor i ekonomski analitičar odgovaraju. Forum na temu poslovanja KJKP „Gras“, Sarajevo.

KJKP Gras d.o.o. Sarajevo firma je za koju su se godinama vezale afere, loše poslovanje, dugovi i loš kvalitet usluga građanima. U januaru ove godine Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo podnio je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu protiv većeg broja bivših članova Uprave i Nadzornog odbora ove kompanije te protiv određenih bivših resornih ministara. Centri civilnih inicijativa odlučili su organizovati tematski forum „Boljim nadzorom do efikasnijih javnih preduzeća: KJKP Gras d.o.o. Sarajevo“ i pružiti priliku građanima da postave pitanja na ovu temu, učesnicima Foruma.

Centri civilnih inicijativa, u današnjoj najavi za medije, najavili su organizovanje tematskog foruma „Boljim nadzorom do efikasnijih javnih preduzeća: KJKP Gras d.o.o. Sarajevo”.

U razgovoru na pomenutu temu će učestvovati Adnan Šteta, ministar u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, Senad Mujagić, v.d. generalni direktor KJKP Gras d.o.o. Sarajevo, Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar i predstavnici Centara civilnih inicijativa.

Namjera je da se na Forumu sagleda koji su to najveći problemi sa kojima se suočava ovo javno preduzeće, kao i šta se planira uraditi u narednom periodu kako bi se poboljšalo poslovanje, ali i kvalitet usluga koje pruža KJKP “Gras d.o.o. Sarajevo”, kako bi građanima bile pružene najbolje usluge po pitanju javnog prijevoza.

Iz CCI-ja naglašavaju da će učesnici Foruma, za vrijeme njegovog trajanja, odgovarati i na pitanja građana.

Zainteresovani građani pitanja za učesnike mogu postaviti putem Facebook stranice CCI-ja ili putem maila odgovorno.ba@gmail.com. Dodatno, iz CCI-ja su naveli kako će u srijedu (13.07.) na Maloj aleji na Ilidži, u periodu od 10 do 12 sati, njihovi volonteri izaći na ulice i prikupljati pitanja građana koja će biti postavljena na Forumu.

Prena najavi, forum na temu poslovanja KJKP “Gras” biće održan u četvrtak 14.07. u periodu od 11 do 13 sati, a svi građani moći će pratiti Forum i odgovore na njihova pitanja putem prenosa uživo na Facebook stranici Centara civilnih inicijativa.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije