"Jer nas se tiče“ - Inicijativa za izmještanje deponije Uborak, Mostar

“Jer nas se tiče”: Zahtjevamo tematsku sjednicu Gradskog vijeća, za trajnog rješavanja problema deponije Uborak

Saopštenje udruženja građana "Jer nas se tiče" prenosimo u cjelosti.

Danas je Udruženje građana „Jer nas se tiče“ uputilo zvaničnu inicijativu za organizovanje tematske sjednice Gradskog vijeća grada Mostara na temu rješavanja pitanja odlaganja otpada kao i konačno zatvaranje i saniranje postojeće nelegalne deponije Uborak, te njeno potpuno izmiještanje na novu lokaciju.

Ova inicijativa odgovor je aktivista udruženja na poziv Gradskog vijeća da nevladine organizacije iniciraju teme koje će ući u Program rada Gradskog vijeća Mostara za 2021. godinu.

Tim povodom, građani i građanke okupljeni oko građanske inicijative „Jer nas se tiče“ zahtijevaju da se u program rada uvede i tematska sjednica na gore navedenu temu.

Obzirom da su vijećnici kroz svoju predizbornu kampanju isticali da je jedno od gorućih pitanja Mostara upravo problem deponije Uborak – jasno očekujemo da će isti, najveći ekološki problem grada Mostara upravo staviti na prvo mjesto njihovih budućih aktivnosti te učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem riješi a deponija konačno zatvori i izmjesti.

Deponija „Uborak“ godinama uništava naše zdravlje, naši najmiliji obolijevaju i umiru. Zdravlje, interes i korist svih građana Mostara – ostaje zauvijek na prvom mjestu.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije