Radnički protesti

Konjic: Zdravstveni djelatnici najavili generalni štrajk

"U petak u 12 sati ćemo održati sastanak i odrediti se o daljnjim koracima, ali ako stvari budu onakve kakve su danas, sigurno je da će se započeti procedura generalnog štrajka."

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic odavno su blokirani, zbog čega se trenutno radnicima ovih ustanova ne mogu isplatiti plaće.

Razlog blokade su dugovanja za doprinose uposlenih, a posljednja plaća koju su primili bila je srpanjska.

Zbog toga će, ako se do petka nešto ne promijeni, započeti proceduru generalnog štrajka, potvrdio je za Anadoliju predsjednik Sindikata Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic Irfan Jazvin.

“Znate da smo održali štrajk upozorenja još prije 16 dana, međutim do danas se stvari nisu pokrenule. Imali smo obećanja nadležnih da će se reagirati kako bi se računi odblokirali, a nama isplatile plaće, međutim sve je ostalo samo na priči. Jedino što nam je preostalo je pokretanje procedure generalnog štrajka, a nije isključeno ni da uskoro izađemo na ulice”, rekao je Jazvin.

Predstavnici sindikata u međuvremenu su se sastajali i s čelnim ljudima Porezne uprave FBiH, međutim, ni to nije rezultiralo napretkom. “U petak će se donijeti definitivna odluka. Imali smo i suviše razumijevanja i vlastima dali i previše vremena.

U petak u 12 sati ćemo održati sastanak i odrediti se o daljnjim koracima, ali ako stvari budu onakve kakve su danas, sigurno je da će se započeti procedura generalnog štrajka”, rekao je za Anadoliju predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a Dalibor Vuković.

Konjičke bolničke ustanove nisu jedine koje duguju za doprinose djelatnika u HNŽ-a, ali jesu jedine kojima su blokirani računi, što je također dodatni razlog nezadovoljstva zaposlenih.

Pogledaj više

Građani u akciji