Regija i svijet

Lekcija iz moralne odgovornosti za bh. političare i funkcionere: Šef granične policije Crne Gore dao ostavku jer je partrijarh Porfirije u zemlju ušao bez kontrole

Patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić s kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. U sličnoj situaciji, naši funkcioneri i političari bi za sebe našli hiljadu opravdanja (Da ne govorimo o onima koji bi se time i izdajom vlastite zemlje čak i hvalili). Crnogorski šef granične policije uradio je jedino što moralnoj i odgovornoj osobi na takvoj funkciji i u takvoj situaciji preostaje. (Antikorupcija)

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio je ostavku jer je patrijarh Porfirije u zemlju ušao bez kontrole i evidencije, piše crnogorski CdM.

U Podgorici su crnogorski premijer Dritan Abazović i Porfirije nenajavljeno potpisali Temeljni ugovor između vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Otkaz šefa granične policije komentirao je na Twitteru Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora. On je izrazio poštovanje prema Akoviću zbog odluke o ostavci.

“Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić s kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka”, napisao je Vlahović na Twitteru.

Ostavku Akovića na društvenim mrežama je komentirala njegova sestra Marina Aković. “Moj brat Vasko Aković danas je podnio ostavku jer su mu njegove kolege kojima je bio šef radili iza leđa i organizirali nelegalan ulazak patrijarha u Crnu Goru bez službene procedure. Crna Gora većinski ostaje poltronska, jadna, prodana kao i 100 godina unazad”, napisala je na Facebooku, prenosi CdM.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije