Radnički protesti

Medicinski radnici u Konjicu sutra će blokirati magistralu

"Ako se odgovorni i dalje ogluše na naš zahtjev da se deblokira računa ove dvije zdravstvene ustanove, mi ostajemo do daljnjeg na navedenoj saobraćajnici", poručuju sindikalci iz Konjica.

Zaposlenici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic sutra će blokirati magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj od 12 do 14 sati tražeći plate koje im nisu isplaćene od jula, jer je Porezna uprava FBiH tim zdravstvenim ustanovama blokirala račune zbog neizmirenih dugovanja.

Odluku o blokadi ove važne saobraćajnice danas je jednoglasno donio Sindikata Opće bolnice Konji i DZ Konjic, koji je odlučio tokom blokade propuštati samo vozila Hitne medicinske pomoći i automobile pod pratnjom.

“Ako se odgovorni i dalje ogluše na naš zahtjev da se deblokira računa ove dvije zdravstvene ustanove, mi ostajemo do daljnjeg na navedenoj saobraćajnici”, poručuju sindikalci iz Konjica.

Oni su upozoravali na moguće sindikalne korake te zbog ignorisanja nadležnih 26. novembra stupili u generalni štrajk i najavili radikalnije korake u borbi za zarađene plate 320 radnika.

Pogledaj više

Građani u akciji