Građanski aktivizam

Mještani digli glas protiv korupcije i uništavanja Vrbasa

Mještani Rekavice kod Banjaluka upozoravaju da bi uklanjanjem ostrva na rijeci Vrbas (označeno na slici) došlo do narušavanja bezbjednosti kuća i vikendica...

U dopisu BN portalu se navodi da vlasnici kuća i vikendica, koje se nalaze na obali rijeke Vrbas u mjestu Rekavice nemaju ništa protiv izgradnje bungalova, restorana i drugih pratećih objekata na obali rijeke Vrbas, koje namjerava da gradi Nikola Grubor, koji je za te namjene kupio parcelu.

Međutim, kako stoji u dopisu, investitor planira da uđe sa bagerima u Vrbas i da ostrvo koje se nalazi na sredini rijeke ukloni kako bi dobio na širini i prilagodio rijeku svojim potrebema.

“Uklanjanjem ostrva naružava se bezbjednost kuća i vikendica niže navedene parcele, postoji mogućnost uvećanja vodostaja rijeke i samim ti plavljenje navedenih objekata. Riba mladica, pastrmka,lipljen bi bila ugrožena navedenim potezom”, upozorava se u dopisu.

Dalje navode da je investitor lično doveo predstavnike Voda Srpske, a prema nezvaničnim informacijama i dirketora Voda, i ponudio mu ličnu naknadu da se odobri rušenje navedenog ostrva,

“Imamo informaciju i da Vode Srpske planiraju da podrže i investiraju u suludi prijedlog rušenja ostrva”, navodi se u dopisu i dodaje da planiraju da potpišu peticiju protiv plana rušenja ostrva na rijeci Vrbas kako bi se suprostavili, kako navode, korupciji i tajkunima koji uništavaju prirodne resurse i dovode u opasnost građane i njihove objekte.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije