Građanski aktivizam

Mladi ni u kome ne vide onu pravu promjenu – svjesni su da su to korumpirani političari koji brinu samo da budu na vlasti i moći

Nezainteresiranost mladih i njihov gnjev prema cijelom sustavu razumljiva je za Davora Dragičevića, predsjednika Udruženja Pravda za Davida, kao i njihova želja za odlaskom iz ove zemlje. Smatra da moramo prevladavati sav nacionalizam i mržnju.

Mladi smatraju da nema alternative u zemlji i ne vide za koga bi glasali na izborima, rezultat je istraživanja koji provodi Udruženje građana ”Put pravde”.

”Ne vide ni u kome onu pravu promjenu koji bi riješio probleme. Svjesni su da su to korumpirani političari koji brinu samo da budu na vlasti i moći, ne brinu ih brojni odlasci mladih”, kazala je (u nedelju, 25.09.) u Mostaru Sofija Grmuša predsjednica ovog udruženja.

Naime, u sklopu zagovaračke kampanje podizanja svijesti mladih o značajnosti izlaska na izbore udruženje građana “Put Pravde” Banja Luka sprovodi kvantitativno i kvalitativno istraživanje o izlasku mladih na izbore. Anketa je namijenjena stanovnicima Bosne i Hercegovine do 35 godina starosti. Cilj kampanje i istraživanja je animirati mlade ljude kako bi se odlučili izaći na izbore i pokrenuti promjene.

Rezultate ovog istraživanja Udruženje planira predstaviti na konferenciji 29. listopada u Banja Luci prilikom čega će se osvrnuti i na rezultate izbora koji su pred nama.

Činjenica je da mladi odlaze, ali smatra Grmuša bolje bi bilo da umjesto toga mijenjaju postojeće stanje. ‘

‘Politika nije ovo što je nama predstavljeno zadnjih 30 godina, i upravo to trebaju mijenjati mladi ljudi koji do sada ne glasaju i koji odlaze jer misle da ne mogu biti dio promijene. Odlazak mladih je najveći prosvjed”, kazala je.

Nezainteresiranost mladih i njezin gnjev prema cijelom sustavu razumljiva je za Davora Dragičevića, predsjednika Udruženja Pravda za Davida kao i njihova želja za odlaskom iz ove zemlje. Smatra da moramo prevladavati sav nacionalizam i mržnju.

”Ovaj način izbora, koliko god on nekom bio demokratski, nije način da se stanje u zemlji promijeni. Na koji način trebamo prevladati probleme u zemlji koji se godinama gomilaju ni ovi izbori ih neće riješiti. Na koji način ih riješiti ne znam, moramo naći način, ali izbori nisu”, kazao je.

Komentirao je i slučajeve Dženana Memića i svog sina, Davida Dragićevića.

”Slučaj Memić je daleko odmakao od mog slučaju. Oba slučaja Tužiteljstvo je priopćilo da se ne radi ni o prometnoj nesreći niti o zadesu, pokrenuta je istraga za ubojstvo. Oni raspolažu s jasnim dokazima. Sada nam predstoji ta pravna borba”, kazao je.

Građani u akciji