Građanski aktivizam

Objavljen novi Newsletter CCI-jevog projekta Podrška građanima u borbi protiv korupcije

Objavljen je novi, 8. po redu, newsletter u izdanju Centara civilnih inicijativa, u okviru projekta Podrška građanima u borbi protiv korupcije.

Newsletter, slično prethodnim, daje pregled najzanimljivijih informacija o borbi neformalnih građanskih grupa i organizacija civilnog društva protiv korupcije na svim nivoima i u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, u proteklom kvartalu.

Projekat Podrška građanima u borbi protiv korupcije Centri civilnih inicijativa (CCI) provode  od septembra 2019. godine, kao glavni implementator, uz Transparency International BiH i Centar za razvoj medija i analize (CRMA), kao partnere na projektu. A podržan je od strane USAID BiH.

U uvodniku Newslettera navodi se da “cilj projekta je povećati učešće građana u borbi protiv korupcije, te su sve projektne aktivnosti dizajnirane i osmišljene na način da podstiču snažan i  održiv antikorupcijski aktivizam u cijeloj zemlji i na svim nivoima. Naime, projekat “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” ima za svrhu da civilno društvo bude reprezentativno i kredibilno u borbi protiv korupcije.”

Kroz ovaj projekat je podržano 38 neformalnih građanskih grupa te 35 organizacija civilnog društva, da provode svoje inicijative i kampanje koje su usmjerene na antikorupciono djelovanje u različitim oblastima, od problema upravljanja javnim sredstvima, javnim nabavkama, zapošljavanja u javnom sektoru, upravljanju prirodnim resursima, radu inspekcija, zdravstvu, pravosuđu, visokoškolskom obrazovanju, itd.

Putem ovog newsletter može se saznati više o uspješnim pričama građanskih aktivista širom Bosne i Hercegovine te, o organizacijama civilnog društva koje se bore protiv koruptivnog djelovanja u različitim oblastima bosanskohercegovačkog društva.

Newsletter možete prelistati na portalu antikorupcija.info putem ovog linka: https://antikorupcija.info/newsletter/

Oznake

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije