Građanski aktivizam

Panel diskusija ‘Nevidljive žene u nevladinim organizacijama i udruženjima u Mostaru’

Panel diskusija na temu “Nevidljive žene u nevladinim organizacijama i udruženjima u Mostaru” održat će se 13. rujna, u OKC Abrašević u Mostaru, s početkom u 18 sati, a u organizaciji Incijative građanki i građana Mostara.

Na panelu će sudjelovati osnivačica Udruženja “Žena BiH” Mostar Azra Hasanbegović i predsjednica Udruge “Vedri osmjeh” Mostar Danijela Kegelj.

“Panelistice će govoriti o izazovima sa kojima su se u suočavale u svom radu i otkriti zašto su se odlučile da djeluju kroz NVO sektor. Žene iz Mostara koje su imale izuzetne uspjehe na polju NVO sektora danas su skoro pa zaboravljene i zvanični podaci o njihovom radu su oskudni” navode organizatori.

Na ovaj način, kako ističu, Incijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su gradile temelje NVO sektora Grada Mostara.

Projekt financira organizacija “Kvinna till Kvinna”.

U narednom razdoblju Inicijativa građanki i građana Mostara će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine, priopćeno je iz Incijative građanki i građana Mostara.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije