Pravda za Davida - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Policijska uprava Banjaluka o ostavljenoj bombi kod Davidovog srca

Bomba ostavljena na obali...

“U vezi sa Vašim dopisom od 12.07.2021. godine, obavještavamo Vas da su policijski službenici PU Banjaluka, 10.07.2021. godine, postupili po prijavi lica inicijala Đ.Z. da je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas uočilo eksplozivnu napravu – ručnu bombu. Policijski službenici su obezbjedili lice mjesta, te obavijestili dežurnog radnika Centra za obavještavanje Grada Banjaluka, koji je obavijestio ekipu deminera. Lice mjesta je obezbjeđeno do dana 12.07.2021. godine do dolaska ekipe istih, koji su uklonili predmetnu eksplozivnu napravu”, rekli su za BUKU iz PU Banjaluka.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida rekao je da su svi bili neprijatno iznenađeni prizorom koji su vidjeli.

“Pogotovo zbog toga što smo na tom dijelu obale često. Održavamo to mjesto, kosimo travu, skupljamo i smeće. Šta bi se desilo da je bomba nije bila na tako vidljivom mjestu, npr. da je bila u visokoj travi, a koju mi kosimo? Bojimo se i strahujemo da ju je neko tu ostavio u želji da nam pošalje neku poruku. Ne može se bomba tek tako zagubiti. Mora se učiniti sve da se utvrdi otkud bomba u centru grada. MUP je postavio toliko kamera po gradu. Neka ih sad iskoriste u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja”, rekao je Perduv za BUKU.

 

Pogledaj više