Građanski aktivizam

Pravda za Davida: Ako institucije ne budu radile svoj posao, mi dolazimo i hapsimo. Imamo lisice.

Obraćanje ispred Policijske uprave Banjaluka, povodom 1200 dana Pravde za Davida.

Članovi neformalne grupe “Pravda za Davida” zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, 7.7. su obilježili 1200 dana ovog pokreta.

Kao što već 1200 dana ponavljaju oni su i ovaj put ispred Policijske uprave Banjaluka rekli da neće odustati od istine i pravde. Traže odgovore na ko je ubio Davida i ko je pokušao da zataška njegovo ubistvo.

Ispred policijske uprave Banjaluka Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića se obratila pripadnicima MUP-a te javnosti.

“Da li je David 18. marta 2018. godine u jutarnjim časovima bio zatvoren kod vas? Gdje su snimci kamera sa ulaza? Ko je uhapsio moje dijete 18. marta 2018. godine? Ko mu je oduzeo telefon na Trgu Krajine? Ko je vozio Daster? Gdje je Daster? Zašto su promijenili tablice? Zašto su čistili Daster varikinom? Da li je to istina? Nečasni pripadnici MUP-a RS zašto proganjate i hapsite pripadnike grupe Pravda? Zašto vam smeta ime moga djeteta? Znate li da poslije baje dolazi baja, drugi. Gdje ćete tada biti? Znate li da iznad ovog baje postoji baja? Čuvate svoje fotelje, svoja radna mjesta, a djecu u gradu ubijaju. Oprosta i zaborava nema. Nikad. Sva imena vam znamo. Proganjaćemo vas 20, 30 godina. Mira nećete imati. Zapamtite”, poručila je Suzana Radanović.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida poručio je da su nečasni policajci njih prije godinu dana lišavali slobode, jer su pokušali da održe konferenciju za medije na Trgu Krajine.

“Evo gospođa koje su ovdje i koje su hapšene. One nikada u životu u policijskoj stanici nisu bile, a naročito ne na sudu. Koji je epilog svega toga? Gdje su prekršajni nalozi? Gdje su postupci pred sudom. Mi smo danas pripremili lisice sa jasnom porukom. Ta poruka nije upućena vama nečasnima ovdje, ta poruka je upućena tužiteljki Gordani Mijatović. Javno joj poručujemo – Gordana, preuzmi predmete i počni da radiš po njima. Ako ti ne budeš hapsila Miroslava Aleksića mi ćemo ga hapsiti, imamo lisice spremne. A tad kad mi budemo ulazili u Tužilaštvo i policiju kuku vama. Biće tad mnogo više ljudi. Poruka je da mi želimo da institucije rade svoj posao, što nam uvijek govorite. Gordana Mijatović, prošlo je više od godinu dana od podnošenja krivičnih prijava, a nisi ništa uradila. Odgovorila si nam prije nekoliko dana da vršiš neke provjere. Gordana posljednje je vrijeme da uhapsiš Miroslava Aleksić, Vladana Šikuljka i sve druge koji su navedeni u krivičnoj prijavi”, rekao je Perduv.

Na kraju je rekao da su mirni, dostojanstveni i čekaju da institucije urade svoj posao.

“Gordana Mijatović, ne budeš li radila po krivičnoj prijavi mi dolazimo i hapsimo one koje si ti trebala davno da uhapsiš”, poučio je Perduv.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije