"Pravda za Davida" - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Pravda za Davida predstavila dokaze: “Od MUP-a dolazili nalozi da se uklanja Davidovo srce”

Zašto MUP-u smetaju cvijeće i svijeće u pomen Davida Dragičevića?

Predstavnici neformalne grupe Pravde za Davida danas su održali pres konferenciju kod Davidovog srca.

Jedan od zahtjeva koji su ranije uputili prema novoj banjalučkoj Gradskoj upravi bio je da im se dostave službeni podaci o tome ko je naređivao uklanjanje obilježja (cvijeće) postavljenog na mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo ubijenog Davida Dragičevića („Davidovo srce“).

Danas su objavili da su dobili informaciju da je uklanjanje cvijeća i svijeća dolazilo direktno od MUP-a, a predstavili su javnosti i dokaze koje su dobili od Gradske uprave

Medijima su se obratile Sofija Grmuša i Merlina Ivić, tj. predsjednica, odnosno potpredsjednica udruženja građana “Put pravde” .

Sofija Grmuša rekla je da ako se ne počne rješavati slučaj ubistva Davida Dragičevića ponovo će se početi organizovati veliki protesti.

Merlina Ivić rekla je da se na mjestu ušća Crkvene u Vrbas od 7. aprila ostavljaju cvijeće i svijeće.

“Mi smo znali da neko stoji iza konstantnog uklanjanja cvijeće i svijeća. Dobili smo dokaze da je svaki put komunalnim policajcima dolazio od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Pozivi od strane MUP-a dolazili su i nakon 20 časova”, istakla je Merlina Ivić.

Postavila je javno pitanje: zašto toliko MUP-u smetaju cvijeće i upaljene svijeće na mjestu koje se ne nalazi blizu saobraćajnice?

“Odavno je jasno kome to smeta”, ističe.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije