Građanski aktivizam

„Pretres“ rada institucija, korupcije, sukoba interesa (VIDEO)

Transparency International u BiH najavljuje podcast „Pretres“, koji će raditi u saradnji sa portalom CAPITAL.

„Transparency International“ u BiH i portal CAPITAL kroz podcast „Pretres“ otvoriće u idućem periodu raspravu o najvažnijim temama u vezi sa transparentnošću rada institucija, borbom protiv korupcije, sukobom interesa, zloupotrebama i mnogim drugim negativnim pojavama koje su svakodnevica društva u BiH.

Svake druge sedmice razgovaraće sa pojedincima koji ne bježe od teških tema i koji će javnosti dati uvid u rad institucija, ali i govoriti o tome kako borba protiv korupcije izgleda iz lične perspektive.

Osim pretresa teških tema, ovaj podcast biće mjesto na kojem će se pokušati saznati koji su koraci i potezi neophodni kako bi se ostvario napredak Bosne i Hercegovine.

Podcast „Pretres“, koji će voditi iskusni novinar i urednik Vladimir Šušak, može se pratiti na platformi YouTube i Soundcloud, kao i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Uoči pokretanja podcasta „Pretres“ o tome zašto je neophodno ukazati na sva važna pitanja i o ciljevima koji se žele postići govorili su izvršna direktorica organizacije „Transparency International“ u BiH Ivana Korajlić i glavni i odgovorni urednik portala CAPITAL Siniša Vukelić.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije