Građanski aktivizam

Protest “Pravde za Davida” tokom obilježavanja Dana Republike: “Pravda za Davida će stajati na strani pravde za Davida, a oni svi drugi tamo koji su na strani ubice”

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, protestovao je sa članovima grupe “Pravda za Davida” tokom obilježavanja Dana Republike Srpske na Trgu Krajine u Banjaluci.

Grupu od desetak članova “Pravde za Davida” zaustavila je policija na barikadama na prilazu Trgu Krajine ne dozvolivši im da prođu.

FOTO: Gerila

Davor Dragičević je poručio policiji da mu neće zabraniti da hoda kroz njegov grad.

“Hapsi, hapsi, hapsi. Ubili ste mi dijete. Pravda za Davida će stajati na strani pravde za Davida, a oni svi drugi tamo koji su na strani ubice. A vi glasajte za njih”, poručio je Dragičević.

FOTO: Gerila

Podsjećamo, Davor Dragičević je prije par dana rekao da će na Dan Republike doći na Trg Krajine sa transparentom “Pravda za Davida” i po cijenu da zbog toga bude i uhapšen, iako smatra da time nikoga niti vrijeđa, niti ugrožava. Nakon toga policajci Policijske uprave Banjaluka sačekali su Davora Dragičevića ispred njegove kuće u naselju Lauš gdje su mu uručili poziv na informativni razgovor. Nakon informativnog razgovora Dragičević je prebačen na Pulmologiju UKC RS jer mu je pozlilo.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije