Radnički protesti

Štrajk upozorenja u Šumama RS 1. jula

Sindikat zaposlenih u Šumama Republike Srpske donio je odluku o jednočasovnom štrajku upozorenja koji će se održati 1. jula u sedam časova u svim gazdinstvima i upravi preduzeća.

Predstavnici radnika traže da se cijena rada poveća na 160 maraka, u suprotnom najavljuju radikalniji vid borbe za svoja prava.

“U slučaju nesipunjenja zahtjeva o povećanju cijena rada, totalna obustava rada uslijediće od 07.06.2022. godine u 7,00 časova u prostorijama šumskih gazdinstava u kojima djeluje naša sindikalna organizacija i u direkciji Sokolac i Banja Luka”, navodi se u Odluci o stupanju u štrajk.

Imenovan je i petočlani štrajkački odbor koji poziva poslodavca da u što kraćem roku otpočne pregovore u cilju rješavanja zahtjeva, odnosno povećanja cijene rada.

Podsjećamo, štrajk je najavljen prije nekoliko dana kada su iz sindikata saopštili kako je u posljednjih 14 godina cijena rada u ovom javnom preduzeću povećana za samo 10 KM.

“Inflacija je galopirajuća, svjedoci smo svakodnevnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, rekordnih cijena goriva i zato je važno što prije povećati plate radnicima“, saopštili su iz ove organizacije prošle sedmice.

Pogledaj više

Građani u akciji