Pravda za Davida - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Tri godine od brutalnog obračuna policije sa pripadnicima neformalne grupe građana “Pravda za Davida”, na ulicama Banjaluke

Tačno tri godine su prošle od neviđenih nereda na ulicama Banjaluke kada su se pripadnici MUP RS brutalno obračunavali sa pripadnicima neformalne grupe građana “Pravda za Davida”, ali i običnim građanima koji su podržavali borbu porodice Dragičević da se napokon sazna istina o ubistvu nihovog sina Davida.

Nakon tri godine i Davor Dragičević, Davidov otac, opet je stajao na Trgu Krajine i prkosno pozvao pripadnike MUP-a RS da ga i danas opet uhapse i jasno rekao da za smrt svoga sina krivi tadašnjeg, a i danas aktuelnog, ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača. Dragičević je pre okupljenim medijima i najvjernijim pripadnicima grupe PzD rekao da su se mnogi okoristili o smrt njegovog sina ali i njegovu, roditeljsku, borbu za istinu. Istakao je tu Draška Stanivukovića, Jelenu Trivić, Adama Šukala kao i ostale lidere opozicije kojima prigovara što su za potrebe svog političkog uspjeha na izborima iskoristili revolt građana okupljenih oko Pravde za Davida.

“Toga dana dogodio se neviđeni zločin, ne prema meni i majci Davida, već prema građanima. Oni koji danas okreću glavu, ne okreću glavu od Davida, već od svoje djece”, naglasio je Dragičević.

Davor je istakao da je tog 25.decembra 2018.godine kada je uhapšen, policija držala zatvorene dvije maloljetne djece u njegovoj porodičnoj kući.

Pravda za Davida / FOTO: GERILA
Pravda za Davida (Foto: GERILA)

On je simbolično presjekao žutu vrpcu, prisjećajući se identičnog čina koji je 25. decembra, kako je rekao, uradio Stanivuković.

Pravda za Davida / FOTO: GERILA
Pravda za Davida (Foto: GERILA)

Dodao je da će se ukoliko sve bude u redu, poslije Nove godine desiti određeni pomaci kada je u pitanju istraga kojom u vezi ubistva Davida Dragičevića rukovodi Tužilaštvo BiH. Ukoliko se to, iz bilo kojeg razloga, ne desi Dragičević je rekao da će to biti dokaz da država BiH ne postoji.

Dragičević je kao direktnog krivca za smrt svoga sinao opet istakao Dragana Lukača, dok je kao osobe koje su igrale zakulisne igre spomenuo i Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, kao i Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, i Sinišu Kostreševića, direktora policije RS.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije