U fokusu

Tužilaštvo BiH “češlja” rad pravosuđa u Srpskoj

Tužilaštvo BiH – Odjel za organizovani kriminal pokrenuo je istragu nakon krivične prijave koju je podnio Savez penzionera i potomaka RS, potvrđeno je Gerili.

Krivična prijava uslijedila je nakon što je SPiP dobio informaciju da su tužilaštva u Republici Srpskoj od 2006. godine do decembra prošle godine, odnosno u vrijeme vladavine aktuelnog režima obustavili čak 27.500 istraga, o čemu je Gerila ekskluzivno pisala još ranije.

Od ukupnog broja 6.600 istraga odnosilo se na privredni kriminal kojima je dokumentovana krađa milijardi maraka novca građana.

Dragutin Ilić, predsjednik Saveza potomaka i penzionera RS potvrdio je za Gerilu da su istražioci SIPA boravili u prostorijama Saveza i obavili razgovor s njima, ali nije želio otkrivati detalje.

– Postupajući tužilac Tužilaštva BiH koji je našu prijavu uzeo u rad naredio je kancelariji SIPA u Banjaluci da izvrše provjere i bili su u našoj kancelariji – kratko je izjavio Ilić.

On je dodao da će u narednom periodu podnijeti još krivičnih prijava protiv odgovornih za katastrofalan rad pravosudnih institucija u Srpskoj.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije