Radnički protesti

Generalni štrajk: Radnici traže zarađene plate

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Ekosfera" iz Stanara stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćene dvije plate i doprinosa, kao i 110.000 КM grantovskih sredstava iz prošle godine.

Predsjednik Sindikalne organizacije “Ekosfere” Branko Radišković rekao je da radnici traže isplatu ličnih dohodaka i naknade za topli obrok za januar i februar i da će generalni štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva.

Direktor “Ekosfere” Igor Škorić podsjetio je da je Skupština opštine Stanara na sjednici 28. decembra usvojila drugi rebalans budžeta u kojem je amandmanom izvršena realokacija 160.000 КM u korist likvidnosti ovog komunalnog preduzeća, kojem je u januaru uplaćeno 50.000 КM.

Radnicima se obratio predsjednik Skupštine oštine Stanari Denis Stevanović /SP/, koji je rekao da načelnik opštine Radojicu Ćelića /US/ nije realizovao sredstva predviđena rebalanskom budžeta za “Ekosferu”, a koja su usaglasili rukovodstvo opštine i ovo komunalno preduzeće.

Ćelić nije bio dostupan za komentar, a iz Administrativne službe opštine novinarima je rečeno da je u inostranstvu.

Stevanović je za srijedu, 6. mart, najavio održavanje sjednice Skupštine opštine na kojoj će ponovo biti uvršten nacrt budžeta za 2024. godinu.

Iz “Ekosfere” su poručili da će tokom štrajka biti ispunjeni minimalni uslovi rada.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije