Pravda za Dženana - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Murizu Memiću sud izrekao ukor jer je organizovao proteste zbog ubistva svog sina Dženana i nerada pravosudnih institucija

Na Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište Murizu Memiću po prijavi policajaca Policijske uprave Centar zbog nenajavljenog okupljanja 5. oktobra 2018. godine.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, izjavio je nakon današnjeg ročišta Općinskog suda u Sarajevu, održanog zbog nenajavljenog protesta 5. oktobra 2018. godine, da se izjasnio da je kriv i da mu je sudija odredio mjeru ukora.

Izjasnio sam se da sam kriv i da prihvatam odgovornost. Trebalo je da bude izrečena novčana kazna od 1.000 KM. Ja taj novac imam i bio sam spreman da platim. Bilo mi je neugodno da molim. Sudija je pokazao svoje ja i odredio mjeru ukora. Još uvijek ima poštenih ljudi –  kazao je Memić.

Navodi kako je istakao da u Upravi policije MUP-a KS vlada kriminal, ali i da ima poštenih ljudi.

Neke bi trebalo istražiti, koliko imaju stanova, gdje su vikendice, ko je šta dovlačio na vikendice. Kako policajac može imati tri-četiri stana, apartman i vikendicu – zapitao se Memić.

Muriz Memić napominje da cijeli slučaj oko Dženana Memića traje četiri i po godine, da se s tim niko ne smije igrati i da treba da se boji svako ko je uprljao ruke.

Neka svako odgovara za svoja djela. Evo i ja sam odgovarao i priznao svoje djelo – rekao je Memić.

 

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije