Regija i svijet

BIJESNI MJEŠTANI ZAVEZALI GRADONAČELNIKA ZA DRVO: Sve zbog neispunjenih obećanja…

Prenosi Daily Mail i dodaje da su ga bijesni građani okružili, te počeli da mu postavljaju brojna pitanja o oronuloj vodovodnoj mreži.

Mještani meksičkog grada Frontera Komalapa vezali su gradonačelnika Oskara Ramireza za drvo, nezadovoljni zbog lošeg stanja novog rezervoara za vodu.

Ramirez je javnosti predstavljao seriju javnih projekata koje je u ponedjeljak obećao mještanima, prenosi Daily Mail i dodaje da su ga bijesni građani okružili, te počeli da mu postavljaju brojna pitanja o oronuloj vodovodnoj mreži.

Stanovnici su rekli da su vezali gradonačelnika za drvo na javnoj površini kako bi ga ostatku grada predstavili kao “lošeg javnog službenika” koji ne bi trebalo da bude ponovo izabran, piše Mexico News Daily.

Lider jedne od zajednica rekao je da im je gradonačelnik obećao da će biti pristojnog posla za mještane.

“Ali to je bila laž, jer vodovodni sistem ne radi dobro. To je dugogodišnji problem koji se mora riješiti na pravilan način i mora biti prioritet”, rekao je jedan građanin.

Zabrinuti stanovnik kazao je da u nekim djelovima grada nemaju vode duže od nedjelju dana.

“To nije fer prema nama, jer je to vitalna tečnost koja nam svima treba da bismo mogli da preživimo, jedemo, kupamo se i ostanemo živi”, rekao je.

Ramirez se oglasio na društvenim mrežama i negirao da je bio vezan za drvo.

“Nisu me vezali“, tvrdi on, uprkos fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, dodaje Daily Mail.

Gradonačelnik je saopštio da je, zapravo, imao sastanak sa predstavnicima zajednica.

Oznake

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije