Građanski aktivizam

CHP: Javašluk u Putevima Srpske, direktora hitno smijenite

Nakon što se ništa nije desilo poslije zahtjeva za utvrđivanje odgovornosti i prestanka obmanjivanja i maltretiranja korisnika regionalnog puta u Ljeskovim Vodama, Centar za humanu politiku zatražio je od predsjednika Vlade Republike Srpske da smijeni direktora Puteva RS i preduzme druge potrebne mjere zbog javašluka na sanaciji klizišta i probijanja dva predviđena roka.

“Ukoliko vi i Vlada Republike Srpske ne smijenite direktora Puteva RS i ne obezbijedite hitnu sanaciju klizišta, smatraćemo da su interesi vlasnika MG MIND i jedne političke partije iz vladajuće koalicije dominantniji i preči od javnog interesa”, saopštio je Centar za humanu politiku.

Dalje navode da su u subotu obišli klizište i svjedočili javašluku, jer nema napretka.

“Radovi se ne izvode subotom, na radilištu nema table sa obavještenjem kada će radovi biti završeni i ova dionica puta je četvrti mjesec zatvorena za saobraćaj. Istog dana Integral inženjering je izvodio radove na obilaznici auto puta oko Doboja, a MG MIND nije izvodio radove na sanaciji klizišta u Ljeskovim Vodama”, kaže se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora Puteva RS je Milan Dakić iz Demosa Nedeljka Čubrilovića, koja je dio vladajuće SNSD koalicije.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije