Građanski aktivizam

CHP: Vratiti penzionerima njihov dom u Doboju

"Upozoravamo Vladu RS, Fond PIO i dobojsku vlast da penzioneri neće dozvoliti i oprostiti prodaju, promjenu namjene i rušenje njihovog doma penzionera.", navodi se u saopštenju za javnost Centra za humanu politiku, koje u nastavku prenosimo u cjelosti.

Centar za humanu politiku pozvao je Vladu RS i Fond PIO da do kraja 2025. godine obnove dobojski dom penzionera, vrate ga penzionerima i obezbijede povoljne uslove za smještaj penzionera kako bi bio ukinut monopol privatnih domova za stare, snižene cijene ovih usluga i prestala diskriminacija dobojskih penzionera.

U Banja Luci, Prijedoru, Trebinju, Zenici, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima postoje domovi penzionera kao javne ustanove, a u Doboju ruina od doma penzionera, neispunjena obećanja i sumnjive namjere Vlade RS, Fonda PIO i dobojske vlasti.

U domu penzionera kao javnoj ustanovi treba obezbijediti socijalne cijene i druge povoljne uslove za smještaj penzionera sa najnižim penzijama i najugroženijih bez penzija.

Dobojski dom penzionera izgradili su penzioneri i bio je u funkciji samo tri ili četiri godine, da bi u ratu i do sada bio uzurpiran, neodržavan, zapušten i korišten kao alternativni smještaj i za druge namjene.

Postoje nezvanične informacije da će se dom penzionera sa atraktivnim zemljištem prodati ili ustupiti gradu Doboju, kako bi kao gradska uprava, dom vojske, sportska dvorana i još neki objekti bio srušen i izgrađeni objekti druge namjene.

Upozoravamo Vladu RS, Fond PIO i dobojsku vlast da penzioneri neće dozvoliti i oprostiti prodaju, promjenu namjene i rušenje njihovog doma penzionera.

Oznake

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije