Regija i svijet

Crna Gora: Ambasadoru u Poljskoj određen pritvor do 30 dana

Ambasadoru Crne Gore u Poljskoj Budimiru Šegrtu, osumnjičenom za zloupotrebu položaja, određen je pritvor do 30 dana. Portparolka Višeg suda Aida Muzurović je saopštila ovu vest Televiziji Vijesti.

Odluku o pritvoru donelo je vanraspravno veće Višeg suda, po žalbi specijalne tužiteljke Lidije Vukčević na raniju odluku sudije za istragu da se Šegrt brani sa slobode.

Šegrt, bivši ministar zdravlja i nekadašnji direktor bolnice Meljine i njegov zamenik na toj poziciji Radivoje Božović terete se da su učestvovali u poslu kupoprodaje kojim je vrednost te privatne bolnice umanjena za više od deset miliona.

Hapšenje Šegrta javnosti je ranije saopštio potpredsednik Vlade Dritan Abazović rečima: “Uhapšen bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt. Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet!”.

Podsetimo, lider Pokreta URA već je najavljivao odlučnu borbu protiv korupcije, koja se mogla videti hapšenjem direktora Uprave za nekretnine i još nekolicine funkcionera.

Crnogorski potpredsednik Vlade posebno je privukao pažnju javnosti, kada je smenio direktora Uprave policije Crne Gore, a ubrzo potom i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije