Građanski aktivizam

Građani u borbi za djedovinu: “Stat ćemo u kraj tajkunima i njihovoj betonizaciji prirode”

Iz Pokreta za restituciju Trebinje izgradnju bolnice smatraju paravanom za pogodovanje moćnima.

U Trebinju su jutros počeli pripremni radovi na izgradnji nove bolnice. Tijekom jučerašnjeg dana grupa građana iz Pokreta za restituciju, automobilom je blokirala prilaz poljoprivrednom zemljištu, kako bi spriječili početak radova. Član pokreta, Srbo Škero nakon saslušanja u policiji morao je ukloniti automobil, jer kako kaže pokazana mu je građevinska dozvola za početak radova. Ipak, u ovom Pokretu nastavljaju pravnu borbu za zamlju koja je oduezeta od njihovih predaka.

Tajkuni rade svoj posao, neka im je sa srećom, ali ćemo im malo pobrkati lončiće. Danas ćemo uputiti Ustavnom sudu BiH kao dokaz, materijal odavde i tražit ćemo odluku o privremenim mjerama obustave svih radova dok traje proces pred Ustavnim sudom BiH. Velika je šteta da se ovako uništava ovo zemljište. Njima to ništa ne znači, njima znače pare i beton”, rekao je za hercegovina.info Srbo Škero, član Pokreta za restituciju Trebinje.

Škero još jednom napominje da je bolnica samo paravan, a da je stvarni cilj borba za atraktivno zemljište.

“Nije njima u interesu briga za građane, njima je u interesu ovaj otok, vile za niihove prijatelje, za te njihove lovatore. Ovih 30 hektora žele pretvoriti u beton”, dodao je Škero.

Podsjećamo, nova bolnica u Trebinju prostirat će se na oko 17.000 metara kvadratnih. Imaće 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu.

Međutim, još od najave gradnje, grupa građana u Trebinju okupljenih u Pokret za restituciju tvrdi kako republička vlast pokušava nezakonito izgraditi bolnicu na poljoprivrednom zemljištu koje pripada njima.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije