Vijesti

Komisija državnog parlamenta traži izvještaje o rezultatima rada u borbi protiv korupcije

Komisija za borbu protiv korupcije i kleptokratije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 06.11. je od nadležnih institucija zatražila da dostave izvještaje o rezultatima rada i iskustvima u borbi protiv svih oblika korupcije.

Na sjednici Komisije za drugog zamjenika predsjedavajućeg izabrana je Nermina Salkičević-Dizdarević, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Dogovoreno da se u narednom periodu organizuju sastanci članova Komisije sa institucijama BiH nadležnim za borbu protiv kriminala i korupcije, kao i sa relevantnim međunarodnim organizacijama koje prate rad tih institucija.

Od Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Kancelarije za reviziju institucija BiH i Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH bit će zatraženo da dostave izvještaje o rezultatima rada i iskustvima u borbi protiv svih oblika korupcije.

Na sjednici je, u skladu s Poslovnikom, dogovorena metodologija rada Komisije do kraja ove godine i postignut dogovor o tome da se sjednice održavaju najmanje jednom mjesečno, navodi se u saopštenju.

Članovi Komisije dogovorili su i uspostavljanje saradnje i razmjenu iskustava sa odgovarajućim parlamentarnim tijelima u zemljama regiona.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije