Vijesti

Konačno imenovana Komisija za borbu protiv korupcije u Vladi RS

Komisija za borbu protiv korupcije u sastavu Ministarstva pravde Republike Srpske je konačno izabrana nakon brojnih kontroverzi i poništenog konkursa.

Komisija za korupciju je tijelo koje djeluje u cilju sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije Republike Srpske, a koja je trebala biti izabrana početkom 2019. godine, obzirom da joj je mandat raspoređen na četiri godine u trajanju od 2018. do 2022. godine. Konkurs raspisan početkom prošle godine poništen je nakon pisanja našeg portala, gdje smo ukazali na brojne neregularnosti.

Na ponovljenom konkursu Ministarstvo je konačno uspjelo da izabere članove Komisije, a u dokumentu koji je u posjedu Micro mreže se navodi ko su članovi, gdje se između ostalih spominju članovi udruženja “Eda” iz Banjaluke, te novinarka Alteternativne televizije Milijana Kos.

S obzirom da smo na isteku 2020. godine, a mandat komisije ističe 2022. godine, jasno je koliko je Vladi Republike Srpske stalo da radi na polju korupcije. Ako uzmemo u obzir činjenicu da su članovi komisije novinarka ATV-a televiziji bliskoj vlasti, te predstavnicima studenata i privrede koji su takođe bliski vlasti, nije teško zaključiti da će ova komisija biti puka formalnost.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije