Podsjećanja Regija i svijet

SAD: Korupcija trese Holivud – Slavna glumica dobila 5 meseci zatvora

Holivudska glumica Lori Laflin i njen suprug, modni dizajner Mosimo Đianuli, optuženi su za učestvovanje u organizovanoj korupciji i davanju mita zarad sigurnog upisa dece na prestižne Univerzitete u SAD-u poput "Yalea", "Georgetowna", i "University of Southern California".

Glumica i njen suprug su optuženi za davanje mita u iznosu od 500 hiljada dolara kako bi se njihove ćerke upisale na Univerzitet u Južnoj Kaliforniji kao veslačice, iako se nijedna od njih ne bavi veslanjem. Glumica Felisiti Hafman, koja se proslavila u seriji “Očajne domaćice” i još 12 roditelja su takođe priznali krivicu.

Lori i Mosimo su poslednji od slavnih roditeljha koji su priznali krivicu, zbog čega će ona u zatvoru biti dva meseca, a on pet. Pored zatvorske kazne, Lori će morati da plati kaznu u novčanom iznosu od 150 hiljada dolara, a moraće i da služi dve godine društveno korisnog rada.

“Prema današnjim sporazumima o priznanju krivice, ovi optuženi će izdržavati zatvorske kazne zbog učestvovanja u zaveri i korupciji za prijem na koledž i koji su u skladu sa prethodnim kaznama u sličnim predmetima”, rekao je državni tužilac u svojoj izjavi.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije