Vijesti

Korupcija u medijskom prostoru? – Za neke medije se protestni skup studenata u Mostaru nije ni dogodio

Među medijima koji nisu ni slova objavili o studentskim prosvjedima u Mostaru je i izdanje Večernjeg lista BiH, kome je Sveučilište dodijelilo 21 tisuću maraka za medijsko praćenje u ovoj godini, dok nijednoj drugoj medijskoj kući nije.

Prosvjed mostarskih studenata u nekim je hercegovačkim medijima u potpunosti zanemaren. Čega u medijima nema, nije se ne dogodilo, zna dobro rektor. Srećom, vodeći i najčitaniji hercegovački portali povijesnom prosvjedu studenata dali su obilato prostora, pa je sadržaj tog bitnog događanja ipak došao do šire javnosti.

Među medijima koji nisu ni slova objavili o studentskim prosvjedima u Mostaru, koji je rektor ocijenio političkim, premda je i sam politički jasno opredijeljen, je i izdanje Večernjeg lista BiH.

Zanimljivo, upravo je ta medijska kuća 2019. zapečatila rektora pečatom za znanost, a upravo je toj medijskoj kući Sveučilište dodijelilo 21 tisuću maraka (bez PDV-a) za medijsko praćenje u ovoj godini, dok nijednoj drugoj nije.

Kako se Sveučilište u Mostaru uglavnom financira od školarina, protiv čije je visine i održan prosvjed, izvjesno je da je tim školarinama rektor i platio dio medijske šutnje.

Rektore, školarine su ti previsoke za ove uvjete studiranja, ma koliko vi šutjeli o tome. Lopta je u dvorištu, a snimatelji s balkona koji su zumirali prosvjednike znaju da je tu bilo i par stotina stranački neaktivne djece, čiji roditelji odvajaju za usta da plate školarine. Na koncu, ako je stranačka opredijeljenost na Sveučilištu sporna, slobodno odstupite.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije