Vijesti

Lokalni funkcioner prijavljen za porodično nasilje

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević prijavljen je sinoć policiji zbog porodičnog nasilja. Prema našim saznanjima, osim policije na teren su izlazili i službenici prijedorskog Centra za socijalni rad.

Zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja supruge, 08.11. u vremenu od 19.00 do 21.00 čas, prijavu protiv Žarka Kovačevića podnijela je njena sestra. Supruga se sa djecom od nasilnika sklonila kod majke, a dobro upućeni izvori tvrde da se ovaj slučaj pokušava zataškati.

U Policijskoj upravi Prijedor ovu informaciju danas nisu mogli da potvrde, ali u policijskom biltenu za 8. novembar je prijavljeno jedno krivično djelo tjelesne povrede i narušavanje javnog reda i mira, vrijeđanje, tuča i fizički napad.

Žarko Kovačević je na mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora došao u oktobru 2021. kao kandidat Ujedinjene Srpske, ali je zbog nezadovoljstva unutarstranačkim odnosima i odnosima prema stranci, proljetos napustio Ujedinjenu Srpsku u kojoj je bio član glavnog odbora i potpredsjednik gradskog odbora Prijedor.

Kovačević je i ranije bio pod lupom medija i javnosti zbog svojih istupa na društvenim mrežama.

Prije više od dvije godine objavio je fotografiju na kojoj je pozirao sa nacističkom kapom. Sredinom aprila prošle godine Kovačević je na katolički Uskrs objavio poruku na društvenim mrežama u kojoj je, između ostalog, naveo da ne treba da čestita katolički Uskrs i da se “gnuša” katolika.

Zbog takvih i sličnih izjava, protiv njega je podneseno više prijava za klevetu.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije