Građanski aktivizam

Mještani dali rok ŠG Birač: sanirajte kako treba put (VIDEO)

Jelenko Popović, jedan od nezadovoljnih stanovnika ovog kraja, kaže da Šumsko gazdinstvo Birač ima rok mjesec dana da obnovi put. Ako do tad ne završe posao blokiraće kažu svaki seoski put u opštini Šekovići.

Oko 30 mještana sela Strmica i okolnih sela, kod Šekovića, ponovo su se okupili te blokirali put kojim prolaze kamioni vozeći trupce za Šumsko gazdinstvo Birač Vlasenica. Traže da im saniraju put koji vodi ka ovom selu kako valja.

Šumsko gazdinstvo Birač je prije nekoliko dana nasulo put ali to, kažu mještani, nije dovoljno da se sanira dugogodišnja šteta.

Njihovi kamioni su, kažu stanovnici ovog kraja, uništili put tokom izvlačenja i prevoza šumskih sortimenata za potrebe tog šumskog gazdinstva.

“Sad je red da ispune obećanje i saniraju štetu”, navode mještani.

Jelenko Popović, jedan od nezadovoljnih stanovnika ovog kraja, kaže da Šumsko gazdinstvo Birač ima rok mjesec dana da obnovi put. Ako do tad  ne završe posao blokiraće kažu svaki seoski put u opštini Šekovići.

Kako javlja dopisnik BN televizije, protest protiče mirno, bez prisustva policije, a nema ni kamiona koji prevoze trupce jer je snijeg.

ŠG “Birač” prije nekoliko dana su saopštili da su počeli sanaciju puta, navodeći da je to umjesto njih trebalo da uradi opština Šekovići jer su im na osnovu Zakona o šumama uplatili blizu 200.000 maraka na ime naknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta.

Dio tih sredstava, kako su naveli, bi prema zakonskim odredbama trebao biti iskorišćen za održavanje infrastrukture na području sa kojih potiču prodati drvni sortimenti.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije