Građanski aktivizam

Mostarka pobijedila hercegovačke tajkune, u pravnoj bici zaustavila nelegalnu gradnju

Boška Ćavar, članica Naše stranke iz Mostara, pobjedila je u dvogodišnjoj pravnoj bici i zaustavila gradnju nelegalnog objekta u ulici Kneza Domagoja, u samom centru ovog hercegovačkog grada.

Prema posljednjem rješenju gradske vlasti, investitoru i izvođaču nalaže se zatrpavanje građevinske rupe i dovođenje terena u prvobitno stanje.

Rješenjem Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, a koje potpisuje gradonačelnik Ljubo Bešlić, investitorima – kompaniji Promark d.o.o. Mostar te Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću naređuje se zatrpavanje građevinske jame dimenzija 28x11x4 metara.

Zatrpavanje će izvršiti javno komunalno preduzeće 17. jula u 9 sati, a sve na teret investitora ove bespravne gradnje.

Pravna bitka Boške Ćavar traje od 2018. godine kad je jedno jutro u parku ispred zgrade u kojoj živi već 40 godina primijetila gigantsku rupu koja se tu stvorila preko noći. Lokacija je u strogom centru Mostara, u ulici u kojoj je smještena i centrala HDZ-a BiH, zgrada državnih institucija, a u neposrednoj blizini Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

Foto: R. D./Klix.ba

Ćavar je po dobijanju rješenja jučer na društvenim mrežama napisala kako joj je sretan dan, ne zbog pobjede, već zbog budućnosti male raje koja će odrastati i igrati se u dvorištu kao sto su se igrala i moja djeca.

“Drage građanke i građani Mostara, prijavite neregularnosti, ima puno časnih ljudi u gradskoj upravi”, napisala je ona.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije