Vijesti

Nakon hapšenja i primanja mita, vraćen na nastavu!?

Narodni poslnik i predsjednik GrO Srpske demokratske stranke Prijedor Milan Tubin tvrdi da Vedran Starčević koji je uhapšen zbog korucije prije mjesec dana ponovo obavlja funkciju direktora u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora.

Tubin je u svom video snimku koji je napravljen na ulazu u ovu obrazovnu ustanovu podsjetio da je vijest o privođenju Starčevića objavljena u svim medijima prije mjesec dana, ali da se niko nije ponovo javno obratio o ovom pitanju.

– Danas je dotični godspodin vraćen na posao i vraćen na mjesto direktora. Volio bih znati kakva je poruka poslata iz ove škole gdje treba da edukujemo djecu, gdje treba da ih učimo o kvalitetu života, o poštenju, svemu onome što čini čovjeka? Da li je ovo primjer nove vlasti u Prijedoru pošto se dotični direktor nalazio na listi SNSD za izbore 2020. i nalazi se u upravljačkom kadru SNSD u Prijedoru? Da li novi gradonačelnik i Ministarstvo prosvjete žele da pokažu kako će izgledati budućnost Prijedora u naredne četiri godine? Da li je ovo samovolja, budućnost grada Prijedora i Omarske – rekao je Tubin.

On je dodao da neće spominjati to što je, kako kaže, Omarska izmanipulisana da će dobiti satus opštine i da to nikada neće biti završeno od vlasti SNSD.

– Ja želim da postavim pitanje ministarki i glavnom inspektoru za prosvjetu, zašto u ovih mjesec dana nije postavila vršioca dužnosti direktora, što je bila njena dužnost? Da li je znala da će vratiti ovog direktora kada mu istekne bolovanje koje je koristio?

Želim da postavim pitanje našem Tužilaštvu, policiji i svim ustanovama kada ćete stati u kraj ovakvim djelima? Da li je dovoljno imati knjižicu SNSD da možeš da se ponašaš i radiš šta god želiš u ovoj državi? – zaključio je Tubin u svom video zapisu.

Podsjećamo direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Omarskoj Vedran Starčević je na saslušanju u Republičkom javnom tužilaštvu priznao da je primio mito nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

On je uhapšen 10. decembra u akciji „Erato” jer je od jedne učiteljice tražio i uzeo mito od 1.000 KM. Ovu predaju novca pratila je policija i nakon što je Starčević preuzeo 1.000 KM u označenim novačanicama, uslijedilo je njegovo hapšenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, Starčević je od učiteljice tražio 2.000 KM kako bi bila primljena u stalni radni odnos.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije