Vijesti

NE MORA DA ZNA RADITI NA RAČUNARU – Ovako jedna opština traži službenika za AUTOMATSKU OBRADU PODATAKA

U moru gluposti, korupcije i naopakih kriterijuma za zapošljavanje, Živana Sabljić, aktivistkinja iz Drvara, nedavno je ukazala na jedan zaista nevjerovatan.

Sabljićeva je na svom Fejsbuk profilu objavila isječak iz Službenih novina opštine Bugojno, u kojem doslvno stoji da za radno mjesto službenika koji se bavi automatskom obradom podataka, nije potrebno da kandidat poznaje rad na računaru.

Ranije je tak strašni uslov očigledno postojao, pa je nekom, valjda, zasmetao, te je lokalna vlast odlučila da tu nepravdu ispravi.

U Službenim novinama opštine Bugojno od 27. jula se tako navodi da je opštinski načelnik donio odluku o izmjeni Pravilnika o unutršnjoj organizaciji stručne službe opštinskog načelnika i Vijeća opštine, a izmjena glasi: ” u članu 1. u uslovima za vršnje poslova radnog mjesta stručni saradnik za automatskuobradu podataka briše se uslov “paznavanje rada na računaru”.

Ova objava je izazvala lavinu komentara u stilu “sramota”, “samo još sliku da stave”, “ovo je za nemtalnu detonaciju”… a jedna duhovita komentatorka je samokratko napisal: “Odoh ja u pilote!”

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije