Građanski aktivizam

Neizvršni direktor Lykos Balkan Metals d.o.o. iz Bijeljine, širenje dezinformacija, kršenje zakona i rad na crno

Petar Tomašević imenovan je za neizvršnog direktora kompanije Lykos Balkan Metals d.o.o. Tom prilikom je organizovan i sastanak sa načelnicom opštine Jezero, Snežanom Ružičić.

“Šta ovo (NE)IZVRŠNO znači? Da li to znači da je odgovoran za NEIZVRŠAVANJE, tj. da ne poštuje volju lokalnih zajednica, propise i zakone Republike Srpske, države, evropske i svjetske konvencije o zaštiti životne sredine, biljnog i životinjskog svijeta, čiji smo potpisnici!

Prema svemu do sada viđenom od strane kompanije Lykos Balkan Metals d.o.o. iz Bijeljine, čiji je većinski vlasnik Miloš Bošnjaković, to je to! Kao što smo vidjeli do sada, direktori, radnici, geolozi u ovoj kompaniji mijenjaju se kao vrijeme u proljeće ili drugim riječima rečeno = potrošna roba, koja služi samo za ostvarenje cilja par pojedinaca koji bi da se preko noći obogate na našim imanjima, vazduhu, vodi, plodnoj zemlji, mrtvima i još nerođenima! Tomaševiću nema da može!!! A to slobodno prenesi i PRODANIM „PATRIOTAMA“ i POLITIČARIMA!!! PLIVA i njena okolna mjesta i opštine nisu na prodaju!!!”, navode iz društvene organizacije Stop rudnicima u dolini Plive.

Prema riječima zaštićenog izvora kompanija je otvorila radna mjesta, a radnike plaćaju na dnevnicu. Radili su penzioneri, policajci… Ovim se krši zakon Republike Srpske i potiče rad na crno.

Naš izvor dalje navodi kako se lobira i kupuje te da je krajnji cilj da se Jezero proda kao što se prodao Vareš i Kakanj.

Lykos posjeduje odobrenja Ministarstva za već odrađene “rupe” i neopravdano šire dezinformacije, a pri tome nemaju podršku Ministarstva za nove bušotine, s obzirom da ne mogu dobiti odobrenje bez saglasnosti lokalne uprave, odnosno Skupšine opštine Jezero.

“Naši odbronici su dva puta rekli NE! Dosta je lažnih tvrdnji o novim projektima! Od ovih 30 zaposlenih osoba što su naveli, mnogi su bili na privremenim angažmanima i nisu u stalnom radnom odnosu. Uzeli su ih čisto kako bi pridobili mještane! Recite nam koliko je naših Jezerana napustilo “vašu” kompaniju? Recite da ste našli radioaktivni kobalt za baterije i da ćete vršiti uskoro eksploataciju bakra na Sinjakovu samo čekate ALLENOVE (Stephen) mašine. Od rudnika niko se nije razvio, samo ćete nam uništiti još uvijek netaknutu prirodu!”

Neizvršni direktor Lykos Balkan Metals d.o.o. iz Bijeljine, kršenje zakona i rad na crno, sastanci sa načelnicom Ružičić, obmanjivanje javnosti i širenje dezinformacija, radioaktivni kobalt, sve to – dok se građani i lokalne zajednice protive bilo kakvim istraživanjima!

Iako su u augustu na berzi imali rast, kompanija Lykos u septembru je zabilježila pad.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije