Vijesti

Nermin Alešević: Gordana Tadić je uzela pravdu u svoje ruke

Nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH oglasio se Nermin Alešević, čovjek koji je pokrenuo aferu 'Potkivanje'.

NAkon 15 mjeseci Tužilaštvo BiH mi opet govori isto, a to je da me terete za neovlašteno snimanje i davanje dara, kazao je za Oslobođenje Nermin Alešević, čovjek koji je pokrenuo aferu “Potkivanje”, nakon današnjeg saslušanja u Tužilaštvu BiH.

– Ja sam se, kao i prilikom prošlog saslušanja, u junu prošle godine, branio šutnjom i tražio sam imunitet. Ujedno čekam kakva će biti odluka Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kazao nam je Alešević. Meni nije jasno zašto mi dva puta govore istu stvar, a da pri tom nikakvu odluku nisu donijeli. Možda im moje saslušanje treba za normu, ne znam, kazao je Alešević.

Posebno se osvrnuo na zahtjev za dobijanje imuniteta.

– Glavna tužiteljica Gordana Tadić je uzela pravdu u svoje ruke, jer još nikada moj zahtjev za dobijanje imuniteta nije proslijedila Sudu BiH na odlučivanje. Zašto ne dozvoli sudu BiH da donese odluku o ovom mom zahtjevu? Istovremeno se žali kako Sud BiH neće da potvrđuje optužnice Tužilaštva BiH, dodao je Alešević.

Također, tvrdi kako se u njegovom slučaju primjenjuju drugačiji aršini, u odnosu na ostale predmete.

– Kako to da se u drugim slučajevima SMS i viber poruke koriste kao dokazni materijal, a u mom slučaju se tako nešto ne prihvata, pita Alešević.

Na kraju je dodao kako se on ovim slučajem, zapravo, bori za imovinu koja pripada svima nama, odnsono kako je rekao, svaki stanovnik BiH ima svoje dvije marke u toj imovini, koju su pojedinci pokušali nelegalno prisvojiti.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije