Građanski aktivizam

Nevidljive žene Hercegovine u Gacku

Žene se međusobno povezuju, nadopunjuju i ohrabruju, što je ključno za njihovu zajedničku afirmaciju i napredak.

U organizaciji Inicijative građanki/na Mostara u subotu je u Gacku održan panel posvećen temi “Nevidljive žene Hercegovine”.

Cilj ovog događaja bio je prenošenje iskustava i saznanja prikupljenih istraživanjem „nevidljivih“ žena Mostara, te njihovo dijeljenje s ostalim lokalnim zajednicama Hercegovine.

Poseban naglasak stavljen je na poticanje žena u tim zajednicama da prepoznaju i promoviraju značajne žene kroz povijest, kao i one koje trenutno doprinose razvoju lokalne zajednice.

Centralna tema panela bila je prepoznavanje problema i izazova s kojima se žene suočavaju u svakodnevnom životu, te predlaganje konkretnih rješenja i strategija za poboljšanje njihovog položaja.

Ovaj panel je bio značajan korak ka osvještavanju i promociji uloge žena u lokalnoj zajednici te predstavlja važan doprinos unapređenju njihovog položaja. Panelistice su bile Milanka Kovačević, Daliborka Grčić i Anđelka Boljanović, priopćeno je iz Inicijative građanki/na Mostara.

Milanka Kovačević je u svom uvodnom obraćanju skrenula pažnju na važnost udruživanja žena u Gacku, kako formalno tako i neformalno, kao ključni korak ka tome da žene steknu svoje zasluženo mjesto u društvu.

Naglasila je kako se žene međusobno povezuju, nadopunjuju i ohrabruju, što je ključno za njihovu zajedničku afirmaciju i napredak.

Članica Udruženja proizvođača gatačkog kajmaka Daliborka Grčić predstavila je rad te udruge, istaknuvši kako se 26 članica udružilo radi zaštite i promocije autohtonog proizvoda – gatačkog kajmaka, a ujedno kroz rad spomenute udrugu žene iz Gacka dobile su priliku za druženje.

Socijalna radnica Anđelka Boljanović naglasila je posvećenost poslu koja je neophodna u radu s ljudima, ističući pozitivne pomake u položaju žena u posljednjih 20 godina.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije