Vijesti

NIKO NIJE ZNAO DA SNIMAM: Kako sam sugrađanina “natjerao” da komad zemlje kupi za 20 biliona KM!

Ovo nije usamljeni slučaj “namještanja” prodaje zemljišta, bilo je toga i ranije, kaže Marko, jer je sve korumpirano, te više nikoga u Bileći ni ne čude namještaljke i prevare.

Bilećanin Marko Zvijer je u žižu javnosti došao objavom snimka licitacije gdje je za opštinsko zemljište njegov sugrađanin Risto Milenić ponudio 20 biliona i 100 maraka.

Podsjetimo početna cijena zemljišta bila je 2.018 maraka, a za učešće na licitaciji prijavile su se četiri osobe – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović.

Ponude su se nizale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsjednik komisije uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda pri čemu se i došlo do vrtoglave cifre od 20 biliona i 100 maraka od  strane Milenića kojliko je ponudio za opštinsku zemlju koje se nalazi oko njegovog restorana.

Nažalost iz opštine Bileća, nismo dobili komentar za spornu licitaciju, ali smo iz načelnikovog kabineta pismenim putem obavjšteni da će na našu adresu odgovor stići u ponedjeljak, a napisaće ga menadžer Opštine.

Ni Marka, niko nije kontaktirao iz Opštine, ali ja zato dobio mnogo poruka podrške od svojih sugrađana kojima je “preko glave” korupcije i kriminala.

Ovo nije usamljeni slučaj “namještanja” prodaje zemljišta, bilo je toga i ranije, kaže Marko, jer je sve korumpirano, te više nikoga u Bileći ni ne čude namještaljke i prevare.

Čak ni licitacija sa bilionima nije najveća prevara, već ona koja se tiče zemljišta kuda treba proći obilaznica u Bileći.

“Za licitacije sam saznao slučajno preko ljudi iz Opštine i odlučio sam učestvovati. Nisu znali da snimam, niko nije znao. Takođe ovo nije jedna licitacija, bile su tri, a najveća namještaljka nije bila ova sa bilionima, već  licitacija za 35 duluma zemljišta Vukašinu Kuljiću za 42. 000 KM čime smo uspjeli sapasiti to zemljište, kojim inače treba da prođe obilaznica u Bileći, a plan je bio da kupac zajedno sa aktuelnom vlasti preprodajom zemljišta opere milion i po maraka”, priča za BUKU Zvjer, dodajući da je pogriješio jedino u tome što je nabrojao ljude koji su učestvovali u licitaciji i raskrinkali je, jer su samim tim izgubiti mogućnost daljeg učešća u licitacijama.

Jasno je kaže da bilioni neće biti uplaćeni u opštinsku kasu  i da je scenario koji slijedi već svima poznat –  Opština će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, licitacija i zvanično nije uspjela, a Milenić će ostati bez kaucije od 200 maraka.

Da li će se zaista tako i dogoditi, ostaje nam da vidimo, ali i da sačekamo ponedjeljak kada bi nam trebao stići i obećani odgovor od strane menadžera opštine Bileća.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije