Pravda za Davida - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

NOVA POBJEDA PRAVDE ZA DAVIDA – Okružni sud odlučio: Rješenje Gradonačelnika nepravilno i nezakonito!

Neformalna grupa Pravda za Davida juče je dobila presudu Okružnog suda u Banjaluci koja je donesena na osnovu njihove tužbe iz aprila prošle godine.

“Tužbu smo pokrenuli zbog sramnog rješenja Gradonačelnika Banjaluke kojim je odbijena naša žalba iz aprila mjeseca prošle godine na rješenje komunalne policije kojom je naloženo NN licu da se sve ono što smo tada postavili kao znak sjećanja na ubijenog Davida Dragičevića, srce od kamena, cvijeće i dvije dunje, mora biti uklonjeno”, saopšteno je iz Neformalne grupe Pravda za Davida.

Podsjećanja radi, na to rješenje komunalne policije njihovu član Ozren Perduv u ime grupe „Pravda za Davida“ uložio je žalbu Gradonačeniku Banjaluke, a isti ju je odbacio kao neosnovanu.

“U rješenju Gradonačelnika se navodi kako je Ozren Perduv neovlašćeno lice u postupku. Tada smo zajedno sa našim advokatom Milanom Maleševićem odlučili da pokrenemo upravni spor podnošenjem tužbe protiv Grada Banjaluka, tj. Gradonačelnika. Juče smo konačno dobili pravosnažnu presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je naša tužba usvojena i kojom je sporno rješenje Gradonačelnika poništeno. Pored toga, Grad je u obavezi da plati i troškove vođenja spora”, ističe se iz ove grupe.

Dodaju da su oduševljeni presudom Okružnog suda koja je otkucana na čak 7 stranica i u kojoj se između ostalog zaključuje:

– Rješenje Gradonačelnika je nepravilno i nezakonito.

– Akti izdati od strane komunalne policije i Gradonačelnika su konfuzni i kontradiktorni.

–  Opštepoznate činjenice se ne dokazuju (npr. postojanje neformalne grupe PzD, kao i aktivnosti te grupe među kojima je i konstatno uređivanje mjesta gdje je beživotno tijelo Davidovo pronađeno).

– Ponašanje komunalne policije je potpuno proizvoljno i neutemeljeno i uz potpuno ignorisanje opštih poznatih činjenica.

– Opštepoznato je da je tužilac (Ozren Perduv) dio grupe „Pravda za Davida“ i komunalni policajac je neutemeljeno Ozrena nazvao licem neovlaštenim za podnošenje žalbe.

–  Tužilac (Ozren Perduv) je onemogućen da kao stranka učestvuje u postupku.

“Ovo je za nas i te kako važna presuda koja potvrđuje da se za istinu i pravdu vrijedi boriti. Naša borba ne prestaje. Davno smo rekli – Idemo do kraja”, ističu iz Neformalne grupe Pravda za Davida.

Pročitajte dijelove presude:

Kompletnu presudu možete pročitati OVDJE.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije