Građanski aktivizam

Nova tužba protiv Dodika zbog klevete

Pravda za Davida i Davor Dragičević tužili su Milorada Dodika zbog klevete. Ova grupa i Dragičević zahtjevaju odštetu u iznosu od 12 000 maraka. Dodika tuže zbog izjave da iza Pravde za Davida stoji opozicija i britanska obavještajna služba.

Tužba protiv predsjednika Republike Srpske podnesena je Osnovnom sudu u Banjaluci a zbog njegove izjave koju je dao u junu ove godine. Njegovu izjavu, da su iza Pravde za Davida stajali opozicija i britanska obavještajna služba, prenijeli su tada brojni mediji u Republici Srpskoj.

U Pravdi za Davida navode kako je ovom klevetničkom izjavom bačena ljaga na njihovu borbu za pravdu a da su ljudi iz PZD označeni kao izdajnici Republike Srpske.

Navode i da su prije podnošenja tužbe tražili od Dodika da demantuje svoje navode ali da se on nije oglasio.

Milorad Dodik neće biti krivično gonjen zbog klevete jer u trenutku kada je izrekao stavove o PZD, za koje u ovoj grupi smatraju da su klevetnički, nije na snagu stupila “kriminalizacija klevete”.

Milorad Dodik je i ranije bio tužen za klevetu. Posljednji slučaj je slučaj tužbe političke analitičarke Tanje Topić za koju je Dodik rekao da je agent njemačke obavještajne lužbe. Sud u Banjaluci je presudio u Dodikovu korist uz zanimljivo obrazloženje presude.

Milorad Dodik je, nedavno, izgubio spor po svojoj tužbi protiv Davora Dragičevića kojeg je tužio za klevetu.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije