Pravda za Davida - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Ozrenu Perduvu iz grupe “Pravda za Davida” sinoć provalili u kuću, danas ga čekalo još jedno suđenje u Banjaluci

Sinoć je izvršena provalna krađa u kući u kojoj stanujem. Kroz prozor moje sobe lopovi su ušli i sobu prevrnuli naopačke...

Ovim riječima na FB se danas oglasio Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida, nakon što je vrijeme proveo na još jednom suđenju u Osnovnom sudu u Banjaluci. Naime, on se našao na optuženičkoj klupi zbog toga što je “ometao službena lica u vršenju službene radnje – legitimisanje.”

Kako je naveo legitimisali su ga, jer je stajao sam sa još dvije gospođe pored klupe na šetalištu pored Hrama Hrista Spasitelja i time po njima – pravio javni skup. Bez odobrenja.” napisao je Perduv.

Međutim noća je u njegovoj kući izvršena provalna krađa..

Njegov post prenosimo u cjelosti:

“Sinoć je izvršena provalna krađa u kući u kojoj stanujem. Kroz prozor moje sobe lopovi su ušli i sobu prevrnuli naopačke. Iz moje sobe nisu išli dalje. Ukrali su novac (nikakava ozbiljna suma, jer to i nemam) koji su pronašli i pobjegli. Na insistiranje moga oca, iako sam bio protiv toga, pozvana je policija. Izvršen je uviđaj, izuzeti su tragovi.

Sva učinjena (materijalna) šteta je nadoknadiva. I za to ne brinem. Brinem zbog toga što je potpuno meni nejasno kako je taj neko znao da baš niko od ukućana nije u tom momentu kući. Brine me to što znam da se moj telefon prati, kao i telefoni mojih najbližih, jer protiv mene je i dalje otvorena i traje istraga zbog navodnog krivičnog djela – Ugrožavanje sigurnosti “ministra” Lukača. To nečasnom i otuđenom dijelu MUP-a daje mogućnost da me potpuno legalno prate i da zloupotrijebe podatke koje prikupe. Sumnjam, ništa ne tvrdim. Dokaze nemam.

I na sve to – jutros je održano I novo suđenje koje je trajalo sat i po. Pokušavali su da dokažu da sam 16.6. prošle godine ometao službena lica u vršenju službene radnje – legitimisanje. A, legitimisali su me, jer sam stajao sam sa još dvije gospođe pored klupe na šetalištu pored Hrama Hrista Spasitelja i time po njima – pravio javni skup. Bez odobrenja. Suđenje završeno. Presudu čekamo.

Hvala svima na riječima podrške. I hvala svim ljudima koji su došli jutros da me podrže prije početka suđenja. I koji su sačekali da suđenje završi i da čuju ishod.

Neka bude PRAVDA.” napisao je Ozren Perduv

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije