Građanski aktivizam

Peticija za zaštitu sliva rijeke Plive: “Stop rudnicima u dolini Plive”

Nakon što su u oktobru prošle i februaru ove godine, u opštini Jezero, održani protesti, pod nazivom "Stop rudnicima u dolini Plive", aktivisti koji se bore protiv geoloških istraživanja na ovom području, čija je krajnja namjera otvaranje rudnika, su, ovih dana, pokrenuli potpisivanje internet peticije, pod istim nazivom.

Peticiju, kojom podržavate aktiviste iz Jezera i dajete svoj doprinos zaustavljanju geoloških istraživanja, koje kao završni cilj imaju otvaranje rudnika u slivu rijeke Plive, a za koje se tamošnji stanovnici plaše da mogu nepovratno narušiti ekološku ravnotežu, čistoću vode, prirodne ljepote i način života na ovom području, možete potpisati OVDJE.

“Svim ljubiteljima zdravog života, prosperiteta i zdrave prirode želimo apelovati da zaustavimo svako geološko istraživanje koje ima završni cilj otvaranje rudnika u slivu rijeke Plive.

Isto tako želimo da provjerimo vjerodostojnost ispitivanja javnog mjenja stanovnika opštine Jezera koje je izvela privatna firma Lykos.

Molimo Vas da sa svojim glasom ZA ili NE date doprinos u odlučivanju budućeg samoodrživog prosperiteta društva i prirode sliva rijeke Plive.

S poštovanjem, Udruženje zaštite sliva rijeke Plive”, navedeno je u peticiji.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije