Vijesti

Podrška Ambasade SAD-a Kantonalnom tužilaštvu KS u borbi protiv korupcije

Delegacija ambasade Sjedinjenih američkih država posjetila je 12.06. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tom prilikom je izražena podrška radu ove institucije u radu protiv korupcije i oraniziranog kriminala.

V.d. glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Meliha Dugalija sastala se sa šefom Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) Ambasade SAD-a u BiH Matanom Mayerom i predstavnicima Ambasade SAD-a u okviru antikorupcijskih aktivnosti koje podržava Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Na sastanku je iskazana snažna podrška novom rukovodstvu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na čelu sa v.d. glavnom tužiteljicom Melihom Dugalijom u cilju procesuiranja slučajeva korupcije i organiziranog kriminala kao jednim od glavnih prioriteta ove pravosudne institucije.

Dogovorene su aktivnosti koje će podržati Ambasada SAD-a u narednom periodu u cilju izgradnje efektivnog i efikasnog antikorupcijskog sistema u Kantonu Sarajevo.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije