Vijesti

Policija odustala od prekršajnog gonjenja članova grupe “Pravda za Davida” zbog uzvikivanja na koncertu Harisa Džinovića krajem decembra 2018. godine

Osnovni sud Banja Luka odbacio je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske protiv članova grupe “Pravda za Davida” zbog remećenja javnog reda i mira na koncertu Harisa Džinovića u Banjaluci 30.12.2018. godine zato što je MUP odustao od prekršajnog gonjenja, navodi član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv na svojoj fejsbuk stranici.

MUP je tada protiv većeg broja građana u Osnovni sud u Banjaluci predao zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što su ti građani bili na “Krašovom parkingu” gdje je koncert trebao da se održi i uzvikivali “Harise, odlazi!”, podsjeća Perduv. Građani su optuženi da su remetili javni red i mir.

Održano je jedno ročište u februaru ove godine. Od MUP-a je tada zatraženo da uredi zahtjev u skladu sa zakonom. U međuvremenu je MUP odustao od prekršajnog gonjenja.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije