Regija i svijet

Potpredsjednica Hrvatskog sabora: “HDZ-ova hobotnica vrlo je vješto svoje pipke pružila prema fondovima EU, izvlači milijune, a projekt Slavonija je samo paravan za bogaćenje podobnih”

''Na bezbroj primjera smo se uvjerili da je korupcija drugo ime HDZ-a. Od pretvorbe i privatizacije, preko Sanadera i Fimi medije, Polančeca, Čobankovića, Kalmete do Agrokora ili grupe Borg, Martine Dalić, Josipe Rimac, Gabrijele Žalac, Kuščevića, Marića, Kujundžića, Tolušića, a Plenković na tom planu, na području borbe protiv korupcije nije učinio ništa, dapače, korupcije ima sve više'', poručila je potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, iz SDP-a.

Klub zastupnika SDP najavio je da će u saborsku proceduru uputiti interpelaciju o radu Vlade u vezi projekta ‘Slavonija, Baranja i Srijem’.

Interpelaciju će, kako su najavili, uputiti zbog sumnji u korupciju i dodjelu novca samo članovima HDZ-a i članovima njihovih obitelji.

“Jedino što je vjerodostojno u HDZ-u je korupcija, mijenjaju se predsjednici, korupcija ostaje. Upravo zbog tih ozbiljnih sumnji u zlouporabu europskog novca i potencijalnu korupciju Klub zastupnika SDP-a uputit će interpelaciju da se vidi hoće li projekt Slavonija donijeti bolji život svima ili samo njima”, rekla je na konferenciji za novinare potpredsjednica Sabina Glasovac.

Domagoj Hajduković kazao je da će interpelacijom tražiti reviziju svih projekata koji su dodijeljeni tako da se vidi po kojim kriterijima i kako su se dodjeljivani i, nakon toga, osnivanje Nacionalnog vijeća koje bi bilo sastavljeno, prije svega, od saborskih zastupnika za praćenje provedbe projekta i koje bi, po izvješću revizije, donijelo političke zaključke.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije