Pravda za Davida - grupa građana koji se bore za funkcionisanje pravne države

Pravda za Davida sa Trga Krajine: Lukač da podnese ostavku

Članovi grupe Pravda za Davida održali su u utorak naveče konferenciju za medije povodom presude Osnovnog suda u Banjaluci, kojom je utvrđeno da je MUP RS povredio slobodu i prava ličnosti, a u postupku tužbe za diskriminaciju.

Osnovni sud u Banjaluci donio je presudu kojom se nalaže Ministarstvu unutrašnjih poslova RS da članovima neformalne grupe “Pravda za Davida” Sofiji Grmuši i Aleksandri Vranješ isplati po 1.500 KM, zbog povrede sloboda i prava ličnosti, a u postupku tužbe za diskriminaciju.

Građani koji traže rasvjetljavanje ubistva Davida Dragičevića kažu da je ovo velika pobjeda, i da ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač mora podnijeti ostavku, jer je institucija koju vodi grubo prekršila osnovna ljudska prava.

“Obratili smo se medijima zbog istorijske presude kojom je utvrđeno da MUP čini diskriminaciju prema građanima iz Pravde za Davida. U julu ove godine su nam stavljali lisice na ruke upravo na ovom mjestu samo zbog toga što smo se obraćali medijima. Zbog toga će tek biti sudski gonjeni” rekao je Ozren Perduv

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije